Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

geoportal

Ekološka mreža

mapa

REZERVAT BIOSFERE "BAČKO PODUNAVLJE"

logo-unesco-mab
Zbrinjavanje
coopMDD projekat
logo-sava-ties
logo-lifeline-mdd

Događaji

Juli 2021
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Nema slike
Od 1990. godine, vlade širom sveta, u saradnji sa Populacionim fondom UN (UNFPA), obeležavaju Svetski dan stanovništva nizom aktivnosti, u skladu sa aktuelnom temom i trenutnim potrebama, kako bi unapredili razvojne strategije.
Datum :  nedelja, 11 jul 2021
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
logo-pannoneagle

PZZP je član IUCN-a

IUCN
wwf-logo

WWF - FOND ZA ZAŠTITU PRIRODE

covid-19

Očuvanju životne sredine doprinosite uglavnom:

odgovornim ponašanjem u prirodi - 56.1%
racionalnom potrošnjom vode - 4.5%
štednjom energije (gasa, struje i sl.) - 9.1%
izbegavanjem korišćenja plastičnih kesa - 21.2%
višestrukom upotrebom ambalaže - 9.1%

Ukupno glasova: 66
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno

ODRŽANA 2. RADIONICA ZA PROCENU EКOSISTEMSКIH USLUGA

ODRŽANA 2. RADIONICA ZA PROCENU EКOSISTEMSКIH USLUGA

U okviru EcoWET projekta - Procena ekosistemskih usluga močvarnih staništa u prekograničnom području Hrvatska – Srbija, čiji cilj je da se kroz procenu ekosistemskih usluga doprinese zaštiti i održivom korišćenju močvarnih i vlažnih staništa, 28. novembra 2018. Godine, u prostorijama MZ Platičevo, održana je druga od tri planirane radionice.

Cilj radionice je bio predstavljanje preliminarnih rezultata kartiranja i procene ekosistemskih usluga ZS „Bara Trskovača“ svim zainteresovanim korisnicima ovog zaštićenog područja (predstavnicima Upravljača, lokalne samouprave, predstavnicima vodoprivrednih organizacija, lokalnom stanovništvu, poljoprivrednicima iz okolnih naselja i nevladinim organizacijama). Кorisnici su u okviru ove radionice, putem anketnih listova, dopunili do sada prikupljene podatke, a sve sa ciljem što preciznija procena ekosistemskih usluga koje se kartiraju na ovom području (biodiverzitet, divlja dobra, kultivisana dobra, odbrana od poplava, regulacija klime, kulturne ekosistemske usluge, turizam i rekreacija).

Projekat EcoWet finansira Evropska unija u okviru INTEREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 koji ima za cilj jačanje društvenog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz realizaciju zajedničkih projekata i aktivnosti.

Projekat implementiraju Pokret gorana Sremske Mitrovice, Organizacija za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek”, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrednostima na području Osiječko-baranjske županije.

Top of Page