Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

geoportal
Zbrinjavanje
UNESCO – Man and the Biosphere Programme
restore4Life projekat
coopMDD projekat
logo-lifeline-mdd

INFORMATOR O RADU PZZP

INFORMATOR O RADU PZZP

Događaji

Juli 2021
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Nema slike
Od 1990. godine, vlade širom sveta, u saradnji sa Populacionim fondom UN (UNFPA), obeležavaju Svetski dan stanovništva nizom aktivnosti, u skladu sa aktuelnom temom i trenutnim potrebama, kako bi unapredili razvojne strategije.
Datum :  nedelja, 11 jul 2021
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
logo-pannoneagle

PZZP je član IUCN-a

IUCN
wwf-logo

WWF - FOND ZA ZAŠTITU PRIRODE

Održan sedmi sastanak partnera u okviru projekta SeNs WETLANDS

Održan sedmi sastanak partnera u okviru projekta SeNs WETLANDS

Sedmi sastanak svih partnera u okviru projekta "Aktivna senzorska mreža za praćenje i procenu životne sredine radi zaštite i pametnog korišćenja močvarnih područja i drugih površinskih voda" je održan 20. maja 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Koordinatorka projekta je na početku sastanka prikazala finansijski izveštaj i odobrene sertifikate svih projektnih partnera, kao i prihvaćeni izvještaj o realizaciji projekta na kraju trećeg perioda. Doc. dr. sc. Tomislav Keser (FERIT) je govorio o implementiranim bežičnim mernim stanicama.

Dr. Ivana Mihajlović (FTN) prezentovala je nove rezultate laboratorijskih analiza uzoraka vode iz vlažnih područja jezera Zobnatica i Tompojevačkih ritova, upoređujući ih s prethodnim laboratorijskim rezultatima te na temelju toga donela odgovarajuće zaključke. Boris Obrovski je prezentovao razvijeni FOS uređaj koji će se koristiti za laboratorijske analize uzoraka vode iz vlažnih područja jezera Zobnatica i Tompojevačkih ritova. Mario Raguž (JUZPV), je upoznao kolege sa uspešno izvršenim aktivnostima vezanim za edukativni program “Mladi čuvari prirode”. Na kraju sastanka, učesnici su procenili dostignuća u prethodnom periodu i razgovarali o predstojećim aktivnostima predviđenim u periodu P5 i kako optimizovati njihovu realizaciju. Prisutni su takođe razgovarali o objavljivanju rezultata nastalih u okviru SeNs Wetlands projekta u vidu radova na konferencijama i časopisima, i prikazivanju projektnih aktivnosti na internet stranici projekta SeNs Wetlands.

Posle radnog sastanka, članovi timova projektnih partnera FERIT i JUZPV su otišli u Bačku Topolu da posete stanice za merenje parametara vode postavljene na jezeru Zobnatica.

Top of Page